Kolporter współpracuje z Górnikiem Zabrze
Firma Kolporter podpisała umowę o współpracy z klubem piłkarskim Górnik Zabrze. Bilety na mecze Górnika będą już od 24 lutego br. dostępne w sprzedaży w 20 salonikach prasowych na terenie województwa śląskiego. Docelowo uruchomionych będzie około 50 punktów sprzedaży.
2016-02-23, 15:56

Firma Kolporter podpisała umowę o współpracy z  klubem piłkarskim Górnik Zabrze. Bilety na mecze Górnika będą już od 24 lutego br. dostępne w sprzedaży w 20 salonikach prasowych na terenie województwa śląskiego. Docelowo uruchomionych będzie około 50 punktów sprzedaży.

– Mamy spore doświadczenie w zakresie sprzedaży biletów na imprezy sportowe, współpracujemy w tym zakresie z różnymi klubami sportowymi, nie tylko piłkarskimi. Staramy się wybierać te, które są znanymi markami, mają znaczące osiągnięcia w swoich dyscyplinach. Górnik Zabrze to jeden z najważniejszych klubów w historii polskiego futbolu. 21 lutego zainaugurowała działalność Arena Zabrze – nowy stadion Górnika, uruchomiono nowy system sprzedaży biletów. Cieszymy się, że możemy dołączyć do partnerów biznesowych klubu w tak ważnym i przełomowym momencie – mówi Arkadiusz Parlicki z Biura Handlowego Kolportera.

Kolporter, w zakresie dystrybucji biletów, współpracuje już z Koroną Kielce, Jagiellonią Białystok, Arką Gdynia, Lechem Poznań, Lechią Gdańsk, Podbeskidziem Bielsko Biała,  Stowarzyszeniem Trefl Pomorze i Stalą Gorzów.