Kolporter rozwija sieć sprzedaży biletów podróżnych
Kolporter poszerzył ilość punktów sprzedających bilety kolejowe, autobusowe i busowe. Od 1 marca z tej oferty mogą korzystać również mieszkańcy województw: warmińsko-mazurskiego i podlaskiego.
2017-03-01, 10:49

Kolporter poszerzył ilość punktów sprzedających bilety kolejowe, autobusowe i busowe. Od 1 marca z tej oferty mogą korzystać również mieszkańcy województw: warmińsko-mazurskiego i podlaskiego.

Na terenie obu województw sprzedaż biletów blisko 170 przewoźników będzie prowadzić 46 saloników i salonów prasowych Kolportera. W województwie warmińsko-mazurskim punkty sprzedaży są zlokalizowane m. in. w Elblągu, Olsztynie, Ostródzie, Giżycku, Mikołajkach, Ełku, Działdowie. Na terenie Podlasia bilety mogą kupić klienci saloników m. in. w Białymstoku, Suwałkach, Bielsku Podlaskim, Łomży, Hajnówce.

Bilety podróżne – nowa oferta sieci saloników – to efekt umowy, jaką Kolporter podpisał z firmą Teroplan S.A., właścicielem portalu e-podróżnik.pl. Warmińsko-mazurskie i podlaskie to kolejne województwa, w których uruchomiono sprzedaż biletów.

W całej Polsce bilety kolejowe, autobusowe i busowe oferuje już ponad 600 punktów sprzedaży Kolportera. Korzystają z nich klienci saloników Kolportera z województw: mazowieckiego, małopolskiego, pomorskiego, kujawsko-pomorskiego, śląskiego, dolnośląskiego, opolskiego, wielkopolskiego, łódzkiego, lubelskiego, podkarpackiego i świętokrzyskiego.