Paysafecash w salonikach Kolportera
Sieć saloników poszerza ofertę produktów płatniczych dla internautów. Od czerwca br. w punktach Kolportera można finalizować płatności realizowane w nowym systemie: Paysafecash.
2018-08-20, 11:27

Paysafecash to nowy produkt firmy Paysafecard – światowego dostawcy internetowych środków płatniczych typu prepaid. Paysafecard posiada przedstawicielstwa w 46 krajach na całym świecie, a z Kolporterem współpracuje od 2013 r. Dotychczas Paysafecard oferował w salonikach kody w określonych nominałach, umożliwiające płacenie w Internecie bez konieczności podawania danych finansowych, numerów karty płatniczej itp.

Paysafecash to kolejna metoda płacenia za transakcje internetowe, zapewniająca użytkownikowi całkowite bezpieczeństwo transakcji i eliminująca konieczność realizowania płatności online. W sklepie internetowym użytkownik wybiera Paysafecash jako metodę płatności, a następnie otrzymuje wygenerowany kod, który może wydrukować lub przesłać na swój telefon. W saloniku Kolportera kod jest skanowany, a klient płaci wyznaczoną kwotę.

– Obserwując rosnącą z roku na rok popularność płatności Paysafecard jesteśmy przekonani, że również ten nowy produkt spotka się z bardzo dobrym przyjęciem użytkowników. Świadomość internautów w zakresie dbałości o bezpieczeństwo danych osobowych i finansowych stale rośnie, coraz chętniej sięgają wiec po takie metody płatności, które są maksymalnie bezpieczne – mówi Dariusz Materek, rzecznik prasowy Kolportera. – W przypadku Paysafecash cała transakcja internetowa jest finalizowana w saloniku, klient płaci za nią gotówką, nie podaje nigdzie swojego numeru konta czy karty kredytowej. Dodatkową wartością nowej metody jest fakt, że płaci dokładnie równowartość zakupu, co w przypadku kodów o określonych nominałach jest niemożliwe – dodaje.

System Paysafecash był opracowywany przez specjalistów Paysafecard na podstawie wieloletnich, szczegółowych badań oczekiwań konsumenckich. Swoją światową premierę rynkową miał w czerwcu br.,  w tym samym czasie trafił też do oferty saloników Kolportera.

Stali użytkownicy Paysafecard, posiadający swoje konta w systemie, mogą również od czerwca  korzystać w salonikach z usługi Paysafecard Direct, pozwalającej na doładowanie konta dowolną kwotą.